Реєстрація ФОП, бухгалтерські послуги для ФОП, закриття ФОП
Меню каталогу
Контакти

Реєстрація ФОП – з чого почати?

Давайте виділимо основні три питання, які виникають перед реєстрацією ФОП.

    1.Які обрати КВЕДи для реєстрації ФОП? Адже бізнес, яким Ви плануєте займатись має відповідати видам економічної діяльності, які зазначені у цьому класифікаторі. Ба більше, ФОП має право займатись діяльністю тільки відповідно КВЕДам, які зазначені в його реєстраційних документах. Класифікатор має 21 розділ і більше тисячі назв видів економічної діяльності. Та на сайті https://kved.ukrstat.gov.ua/KVED2010/kv10_i.html він структурований і ним можна з легкістю користуватись. До прикладу, якщо Ви майстер по ремонту телевізорів, то Вам підійде КВЕД 95.21 «Ремонт електронної апаратури побутового призначення», а якщо Ви продаєте товари через інтернет – то Ваш КВЕД 47.91 «Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет» іт ак далі. Кількість КВЕДів при реєстрації ФОП не обмежена, але завжди є один основний, всі інші другорядні.

    2.Яку систему оподаткування обрати при реєстрації ФОП?? Тут вже питання серьйозніше за вибір КВЕД. Адже від вибору системи оподаткування залежатиме подальша сума податків, які необхідно буде сплачувати до державного бюджету. Це питання потребує більш детального пояснення, і вмістити його в один пункт не вдасться. Та коротко скажу Вам так – зазвичай (якщо Ви не магазин продовольчих товарів, або не плануєте продавати підакциз) для реєстрації ФОП підприємці обирають спрощену систему оподаткування, яка має 4 групи з різними критеріями на любий смак , ознайомитись можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17/conv#... Наприклад якщо Ви майстер манікюру чи косметолог – то Вам підійде 1 група із мінімальною ставкою податків, а якщо Ви допустим ІТ-спеціаліст і отримуєте дохід з-за кордону – то Вам однозначно потрібно обрати 3 групу.

    3.І на останок – чи потрібно для Вашого ФОП оформлювати ПРРО. Найболючіша тема. Але так здається на початку, потім після оформлення все звикається і йде як по маслу. Отже – ПРРО потрібно оформлювати якщо Ви плануєте продавати товар/надавати послуги – за готівку, за оплату карткою через термінали, за оплату через інтернет еквайринг (лікпей, фонді, портмоне і т.д.) або якщо оплата буде через інтернет банкінг на номер карти. До прикладу: майстер ремонту телевізорів ймовірно має мати ПРРО, так як буде надавати послуги і за готівку в тому числі., продавець товару через інтернет ймовірно буде отримувати дохід за допомогою інтернет-еквайрінгу – ПРРО дан, майстер манікюру чи косметолог теж ймовірно будуть приймати готівку за свої послуги – але тут є нюанс-полегшення – якщо обирати 1 групу спрощеної системи оподаткування, то РРО не потрібен (так як 1 група звільнена від застосування РРО), і на сам кінець ІТ-спеціаліст зазвичай не потребує ПРРО, так як доходи отримує виключно на розрахунковий рахунок. А також є можливість уникнути «оплати карткою»- наприклад надавати клієнтам виключно реквізити підприємницького розрахункового рахунку та попереджати про опцію «оплата за реквізитами у форматі ІВAN».

З усіма цими питаннями буду рада допомогти, проконсультувати, а також зареєструвати Ваш ФОП належним чином.

Використані джерела:

КВЕДів https://kved.ukrstat.gov.ua/KVED2010/kv10_i.html

Податковий кодекс України, ст. 291 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17/conv#...

Бухгалтерські послуги для ФОП від 700 грн

Консультації від 500 грн/година

Звітність для ФОП від 1000 грн

Контактний номер тел. +380976249774

м. Ірпінь, вул. Грибоєдова, 2, БЦ Домінант

24 листопада 2023
© 2013 - 2024 Реєстрація ФОП, звітність для ФОП, бухгалтерські послуги та консультації. Поскаржитися на зміст
Як зробити сайт візитку
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market